F 9 barnens återförening     lördagen 14 Juni 2014

Lördagen den 14 juni var en stor dag för ett ex antal herrar och damer , för det var en återträff på Officersmässen för dem som hade vuxit upp och bott i de civila husen vars föräldrar jobbade på F 9. Några av de har inte sett varandra på närmare 50 år så glädjen stod högt i tak och många minnen kom åter upp. Undertecknad plus Åke Hall var inbjudna till denna begivelse vilket vi är otroligt glad för. Och jag fick äran att tala om för F 9 barnen vem jag var och hade med flottiljen att göra.  Och eftersom undertecknad har denna sida så fick man en del kontakter som genererade i några Uniformer och annat trevligt.En generös herre visade sin genoresitet genom skänka mig en F 9 nål från 40 talet. Efter lunchen var det lite mingel och en promenad genom det som en gång var "Landets finaste flottilj". Sedan blev det dax för middagen som innhehöll en överaskning för mig & Åke och det var en gåva till oss för vårat deltagande . Efter middagen fick var och en ge en presentation av sig själv och vem föräldrarna var. Det blev lite känslosamt men det är fullt förstårligt att så skedde . Tiden rusade i väg och till slut så tackade för vi genrositeten från Bosse D & Bosse K & Lillemor som var värdar för detta som vi värdersätter högt.

Jag får passa på att tacka er alla från djupet av mitt hjärta

 

Flyghistorikern & F 9 veteranen  Åke Hall som berättar om F 9 och dess historia

F 9 barnen avnjuter den goda lunchen i matsalen på Officersmässen.

Efter promenaden runt flottiljområdet så kom vi dit där F 9 barnen hade bott med sina föräldrar. Det finns ingen chans i världen att man kan föreställa sig att det har funnits bostadshus där med en massa lekande barn. Lite lämningar fanns kvar men naturen tar över en gång för alla.
I bakgrunden ser man Gymnastiksalen

Bosse K sköter datorn, som strulande en del men tillslut fick han ordning på den.
 

Lite mingel efter lunchen och innan vandringen runt F 9 området.

Här är vi framme vid fd Ivar röds platta som Volvo låtit sätta upp stängsel och många var historierna om hur man såg J 29:or och andra flygplan starta och landa.

Efter en mindre promenad ner för en slänt så kom vi fram till taket på Ivar Blå:s bergshangar och meningen var att Pelle Lindquist skulle göra en liten flyguppvisning med en Sk 16 för oss. Men vinden var lite oberäklig så flygningen fick ställas in. Säkerheten är nr 1 så Pelle gjorde rätt.

Samtal med under lunchen , Minns du det, Var det du som , Kommer du ihåg, osv osv.

F 9 barnen står vid stängslet och kollar ut över Ivar röd plattan. Bana 22 som man kan se är nu tyvärr stängd för all trafik.

Deltagare / Gäster

Kjell Arvidsson
Lars Arvidsson
Ingemar Elmlund
Lars Georg Elmlund
Bo Darsenius

 Eva Lindegård
Karin Lindegård
Kerstin

Björn Hasselgren
Arne Hasselgren

Bo Kuylenstierna
Ulf Kuylenstierna
Jan Kuylenstierna
Ann-Charlotte Finnman


Carina Lindstrand
Lillemor Wåhlin


Håkan Ackesjö
Agneta Ackesjö
Nils Annerud
Paul Annerud


Lennart Kroon

Margareta Langéen
Kristina Langéen

Lennart Olin
Roland Olin
Bertil Olin

Inbjudna föreläsare
Åke Hall,
Magnus Billestedt